1039 Budapest, Szentendrei út 385.
+36 1 240 0027
info@endobolt.hu

Mire várna még?

Nagyítóval sem talál jobbat!

Mire várna még?

Néhány éve még elfogadott volt, hogy fogtöméssel, fogpótlással éppen csak a fájdalom megszüntetését, és a rágás funkciójának visszaállítását oldják meg. Az esztétikai követelmények szinte elhanyagolhatók voltak, első sorban a rendelkezésre álló anyagok és eszközök szegényessége miatt. A loupe és az orvosi nagyítás használata nem volt elterjedt. Egy fogpótlásnál ma már elfogadhatatlan, hogy a széli zárásánál vastag cementréteg húzódik végig, mert az eredmény így durvának és szakszerűtlennek tűnik. Napjainkban a páciensek mindegyike olyan megoldást szeretne, amellyel fogaik esztétikailag és funkcionálisan is az eredetihez leginkább hasonlít. Mi ehhez kínálunk segítséget nyújtani, nagy felbontású orvosi nagyító készülékeinkkel.

Lássunk tisztán!

Az anyagok minősége és felhasználhatósága sokat fejlődött az elmúlt években, de használatukhoz a fog gondos előkészítésére, pontos restaurációjára, és a fogorvos tudatosan megtervezett munkájára van szükség. Ennek sokszor mindössze olyan egyszerű a feltétele, mint a közeli, tiszta látás. Ebben nagy szerepe lehet egy jó minőségű loupe –énak és egy LED-es fejlámpa rendszernek. A fogak előkészítése, kezelése, és az eredetihez legjobban hasonlító restauráció elkészítése egy nagyítón keresztül sokkal eredményesebb, mintha azt a fogorvos szabad szemmel végezné.

Érthetetlen, miért dolgoznak még mindig loupe nélkül…

A fogászati piacon sokféle loupét forgalmaznak. Legtöbbjük látómezeje szűk, mélység elessége kicsi, súlya viszont nagy, ami az orrnyerget nyomja, ezért folyamatos klinikai munkára nem alkalmas. Ráadásul legtöbbjüket mindig le és fel kell hajtani a szem előtt, attól függően, hogy szeretnénk-e rajta keresztül nézni vagy sem; és közben kizárja a hétköznapi szemüveg viselését is. Az elavult eszközök használatával a fogorvos és ezzel a beteg is komfortérzete romlik. Ezen problémákra az Exam-Vision loupe nyújthat segítséget, akár a szemüveget, vagy kontaktlencsét viselő felhasználóknak is, a különféle kompenzációs lencsék és testre szabott beállításoknak köszönhetően. Ez a piacon elérhető legkönnyebb HD loupe rendszer

A példát az élet produkálja

Vegyünk például egy konkrét feladatot: Esztétikus tömés elkészítése a fogorvosi rendelőben. A preparálás nehéz, precíziós munka. Nem szabad semmivel sem több dentint elvenni, mint amennyi minimálisan szükséges. A tömés készítésekor ellenőrízni kell a széli záródást, a fogfelszíneket és az okklúziót is. A loupe nagyító szemüveg segítségével ez a feladat nagyban leegyszerűsödik. A felhasználó gyakorlottságától és szemének paramétereitől függően használható az ilyen feladathoz 2.3x-től akár 5.0x nagyítású loupe is.

A páciens nyugodt. Gyors és látványos javulást vár, első sorban esztétikailag. Türelmes a beavatkozás végéig, de az esetleges nem megfelelő körülmények miatt nem azt az eredményt kapja, amit várt. Az ilyen helyzetek kiküszöbölhetők az orvosi loupe használatával, hiszen az orvos is biztos lehet abban, hogy a lehető legkörültekintőbben és precízebben járt el a loupe segítségével. A páciens is nyugodtabb, ha látja, hogy kezelését egy preciziós loupével végzik. Ez profizmust, magabiztosságot és kiváló eredményt sugall.

Ami egy orvosnak is kihívás: Gyökérkezelés – Csatorna feltárás – Trepanálás. A gyökérkezelésre ítélt fogak esetében sokszor nehézséget jelent megtalálni a gyökércsatornákat. Szabad szemmel sokszor egyáltalán nem is látható minden csatorna. Az orvosi loupe használatával ez a feladat is leegyszerűsödik, hiszen nagyítás alatt minden sokkal könnnyebben megtalálható, látható és kezelhető. A nagyítás mellett meg kell említeni a LED-es megvilágítás szerepét, hiszen világosban még jobban látható minden.

A gyógyító kezeléseknél érthetően nyugtalanabbak a betegek, és sokszor a drasztikus megoldást választanák, akár foguk elvesztését is, csak hogy szabaduljanak. Ha azonban a eredmény hatásos, ráadásul gyors és szakszerű beavatkozással történt, elégedettek lesznek, és fogaikat is szívesebben megőrzik.

Az ExamVision loupe egyszerre több funkciót tölt be

 • Tökéletesen nagyít, személyre szabott kivitelével egyáltalán nem fáraszt
 • Speciális, precíz munkák elvégzését teszi lehetővé
 • Óvja a orvos szemét a fölcsapódó szennyeződésektől
 • Önálló fényforrással rendelkezik
 • Kizárja a nem megfelelő feltárásból adódó tévedéseket
 • Segítség a kezelés tökéletes kivitelezéséhez
 • Ergonómiai vonatkozásban, hozzásegít az ideális testtartáshoz
 • Segítségével kevésbé lesz fárasztó a munka
 • Magabiztosságot és profizmust sugall használata

Új dimenzió nyílik

Az orvosi loupe használata a lehető legnagyobb biztonságot adja, mivel szemmértékünket egy korszerű, modern technológiával javíthatjuk, illetve kiegészíthetjük.

Ha már használ loupét

Ha már unja régi, nagyméretű és nehéz orvosi nagyítóját, tegye le örökre! Az új, ultra-könnyű ExamVision loupe viselésekor nemcsak remekül lát majd, hanem modernnek, és csinosnak is érzi magát. Az ExamVision loupék sokkal attraktívabbak, optikai paramétereik kimagaslóak a HD lencse rendszernek köszönhetően, könnyebb súlyúak és jobban kiegyensúlyozottak. Az ExamVision fényforrások is a legmagasabb minőségi kritériumokat könnyedén teljesítik, így a piacon a legkorszerűbb és legjobb minőségű loupe rendszert alkotva.

Nagyítóval sem talál jobbat!

Mi, az Endoboltban, azon dolgozunk, hogy segítsük Önt abban, hogy feladatai elvégzéséhez szükséges, saját szeméhez optimalizált loupéval dolgozzon! Demonstrációnkon, miután kiválasztotta az Önnek megfelelő termék típusát, látásának szakszerű mérése következik, majd egyéni rendelésre elkészül a tökéletesen illeszkedő, speciális nagyító szemüveg, az Ön ExamVision loupéja.

Az 5+1 lépés, amitől biztosak vagyunk ebben

 1. Bemutatóink során mi kiválasztjuk az Önnek legmegfelelőbb nagyítást.
 2. Megmérjük az Ön személyes paramétereit és pupillatávolságát.
 3. Szemüveg, vagy kontaktlencse viselése esetén megmérjük a dioptria értéket
 4. Meghatározzuk a munkatávolságot méretvétellel.
 5. Az adatok alapján beállítjuk Önnek a demo készülékek egyikét, majd feladjuk kipróbálásra.
 6. Ezután finomhangoljuk a munkatávolságot és meghatározzuk az Ön pontos “munka ablakát”