Optikai megoldások

A kiváló minőségű munka az optimalizált látástól függ

Az ExamVision tökéletes optikai megoldásokat nyújt Önnek. Mind a nagyítódobokba, mind a kitekintőlencsékbe lehetőség van beépíteni a különböző dioptriákat. A személyre szabásnak nagy szerepe van a szemvédelemben. Minden loupénk kiváló optikával készül, a legfinomabb tükröződésgátló tulajdonságokkal, védőbevonattal és szűrővel, a nagyítódobok standard beépített kromatikus aberrációval (szín-elválasztással) is rendelkeznek.

Monofokál / egyfókuszú lencsék

Úgynevezett egyfókuszú lencsék, amelyek egy távolságra korrigálnak, teljes felületén ugyanannyi a dioptria lefutása. Ha távollátásra van korrekció, akkor a felhasználó szeme alkalmazkodik közellátásra. Fiatalabb korban (40 év alattiaknál) a szem könnyen korrigál (alkalmazkodik), de a kor előrehaladtával csökken a szem akkomodációs képessége és egyeseknél szükség lehet közeli vagy közbenső távolságok korrigálására is, bifokális vagy multifokális lencsével.

Bifokális lencsék

A bifokális lencsének két receptje van, egy a lencse tetején lévő részhez távollátásra, és egy az alsó részhez közeli és átmeneti távolságra. A hagyományos bifokális lencsék esetében egy egyenes vonal látható. Ez egy hagyományos megoldás presbiópia esetében, amikor például olvasó szemüvegre van szükség.

Multifokális lencsék

A multifokális lencsék (progresszív lencsék) több optikai hatást kombinálnak egyetlen lencsében, látható vonalak nélkül. A multifokális lencsékkel elkerülhető több szemüveg váltogatása, ha különböző távolságra szeretnénk nézni. A szemnek szüksége lehet egy kis időre mire a multifokális lencsékhez alkalmazkodnak, ezért általában csak a tapasztalt multifokális felhasználóknak ajánlott.

Védő bevonatok és szűrők

A legkiválóbb minőségű lencsék kerülnek beépítésre loupéinkba. Könnyű, jó minőségű üveggel készülnek, amely karcolásállóbb és a megnövekedett fényátbocsátás miatt védi és javítja látásérzetét. A hatékony védőbevonat védelmet nyújt Önnek és a szemének a káros UV-fény és kék fény ellen.

Hi-index lencsék

A magas indexű lencsék könnyebbek és vékonyabbak, mint a szokásos lencsék. Elegánsabb megjelenésű, nagyobb kényelmet nyújtó loupékat biztosítanak.

Az ExamVision alapból Hi-index lencséket használ a Galilean HD és a Kepler loupék esetében.

Vision+Lens védelem (VLP) réteg

A VLP továbbfejlesztett bevonat, amely sokkal nagyobb karcállóságot biztosít, mint az alap- és a standard bevonatok. A beépített visszaverődés elleni védelem nagyobb kényelmet és élességet biztosít, és kiszűri a káros ultraibolya fény 99% -át. Ezenkívül visszatartja a port és a szennyeződéseket, csökkentve a szükséges tisztítási mennyiségeket.

Az ExamVision az összes loupe rendszer esetében VLP bevonatú lencséket használ.

Extra védelem a kék-ibolya fény ellen

Védje magát. A magas színvonalú munka az egészséges szemtől függ.

BlueLight protection (BLP)

Világos, erősen megvilágított LED-es környezetben végzett munka során a szemeink érzékenyekké válhatnak a káros UV-fényre és a kék-ibolya fényre. Ezt a káros fényt a VLP bevonatai nem fedik le. Az idő múlásával a káros fény hozzájárul az olyan szembetegségekhez, mint a szürkehályog vagy az életkorral összefüggő makuladegeneráció (AMD).

Opcióként az ExamVision loupék kitekintő lencséire és nagyítódobjaira is rendelhető BlueLight Protection (BLP) réteg, amely a szokásosnál hatékonyabb védelmet nyújt, háromszor hatékonyabb, mint a hagyományos lencsék a káros UV és kék-lila fény ellen. A hatékony védelem kényelmesebb és nyugodtabb használatot kínál.


Tapasztalja meg Ön is mielőbb az előnyöket,
melyeket elégedett felhasználóink már régen tudnak:

Igényeljen bemutatót és műszeres bemérést most!
Tel.: 06 20 335 05 21 e-mail: info@endobolt.hu